New Mags

Oyster: A Gastronomic History

Kniha Drew Smitha Ústřice: Gastronomická historie nabízí čtenářům globální pohled na ústřice a sleduje jejich roli v kuchyni, umění, literatuře a politice od nejstarších dob až do současnosti.

Ústřice inspirovaly kuchaře, malíře i spisovatele, finančně i ekologicky udržovaly komunity a hrají významnou roli v legendách a historii. Smith knihu uspořádal podle časových období a geografických lokalit a zaměřil se na vliv ústřic prostřednictvím barvitých anekdot, poučných vědeckých faktů a široké škály vizuálních prvků.

Kniha obsahuje také padesát receptů – tradičních venkovských pokrmů i současných příkladů z některých z nejlepších restaurací světa. Známý francouzský šéfkuchař Raymond Blanc nazývá ústřice brilantní křížovou výpravou za ústřice, která ukazuje, jak jídlo formovalo naši historii, umění, literaturu, zákonodárství, kulturu a samozřejmě milování a kuchyni.

Specifikace

Hmotnost: 0,80 kg

Rozměry: 23 x 17 x 3 cm

Stránky: 255

Knižní vazba: Pevná

Jazyk: Angličtina

zobrazit více

Více informací

980 Kč s DPH

Toto zboží máme skladem

Další produkty ve stejné kategorii: