Kniha Drew Smitha Ústřice: Gastronomická historie nabízí čtenářům globální pohled na ústřice a sleduje jejich roli v kuchyni, umění, literatuře a politice od nejstarších dob až do současnosti.
Ústřice inspirovaly kuchaře, malíře i spisovatele, finančně i ekologicky udržovaly komunity a hrají významnou roli v legendách a historii. Smith knihu uspořádal podle časových období a geografických lokalit a zaměřil se na vliv ústřic prostřednictvím barvitých anekdot, poučných vědeckých faktů a široké škály vizuálních prvků.
Kniha obsahuje také padesát receptů – tradičních venkovských pokrmů i současných příkladů z některých z nejlepších restaurací světa. Známý francouzský šéfkuchař Raymond Blanc nazývá ústřice brilantní křížovou výpravou za ústřice, která ukazuje, jak jídlo formovalo naši historii, umění, literaturu, zákonodárství, kulturu a samozřejmě milování a kuchyni.
Specifikace
Hmotnost: 0,80 kg
Rozměry: 23 x 17 x 3 cm
Stránky: 255
Knižní vazba: Pevná
Jazyk: Angličtina
Datum dostupnosti:

3 200 Kč

1 490 Kč

890 Kč

1 580 Kč

1 980 Kč

690 Kč

1 350 Kč

980 Kč

890 Kč

540 Kč

680 Kč

1 080 Kč

1 690 Kč

1 260 Kč

870 Kč

490 Kč

1 110 Kč

870 Kč

1 590 Kč

1 260 Kč

890 Kč

3 890 Kč

3 890 Kč

1 980 Kč

1 980 Kč
1 980 Kč

2 980 Kč

1 490 Kč

1 290 Kč

1 380 Kč