naši
dodavatelé

Helena Fléglová

Helena Fléglová je zakladatelkou HF Pastry Academy, kde vede společně se svým týmem řadu zajímavých kurzů.  


"Být cukrářkou je pro mne životní náplní, splněným snem a každodenní radostí."


Díky přestupu na francouzské gymnázium to Helenu přiblížilo k Francii a pomohlo uvědomit si její šarm a styl. Další z cest ji zavedla na VŠ Ekonomickou a odtud do cukrárny "U Zlaté Konvice". Pracovala zde na pozici manažerky, ale když byla potřeba zaskočit ve výrobě, neváhala a šla. A to byl rozhodující moment, kdy Helena, okouzlena celým procesem cukrářské výroby, se začala o cukrařinu zajímat stále více a více a rozhodla se stát cukrářkou.


Pro svou touhu naučit se více navštěvovala Helena různé akce ve Francii (např. akce s École Christophe Michalak), ve Španělsku (Aula Jordi Bordas) či v Belgii (Chocolate academy Patrick Aubrion). Delší dobu pak strávila v Barceloně, kde pracovala a učila se v cukrárně Bubo Barcelona vedenou šéf cukrářem Carlesem Mampelem. A tam si uvědomila svou životní náplň.Prostřednictvím své cukrářské školy, kterou založila, každý den přináší nejen profi cukrářům nové znalosti, dovednosti, ale i motivaci a inspiraci.


Helena za své dosavadní cukrářské dovednosti získala mnoho ocenění a je jednou z předních českých cukrářek.